Utrinki iz preteklih dogodkov

Ali je naravno res zdravo?

17.10.2019

Včeraj smo v okviru zdravega življenjskega sloga izvedli delavnico "Ali je naravno res zdravo?". Prišlo smo do zaključka, da ljudje vedno bolj hrepenimo po ekološko pridelani hrani . Ali zaupamo znakoma BIO in EKO? Kje kupujemo hrano? Na tržnicah, v trgovini ali direktno na kmetijah ? Koliko svežega sadja in zelenjave pojemo na dan v primerjavi z ostalimi živili?

Kako razumeti svojega otroka

11.10.2019

Center za družine HARMONIJA, je včeraj pripravil pogovorno delavnico z naslovom " Kako razumeti svojega otroka ?" Pogovor je tekel v smeri razumevanja otroških stisk, kako jih pravočasno zaznati in otroku ponuditi oporo.

Nagrade in kazni pri otrocih

09.10.2019

Starši pogosto spregledamo pomen nagrad in kazni, saj smo prepričani, da je pohvala rezervirana za izredno lepo vedenje. Pa je res temu tako? Ali vemo kdaj in kako je otroke najbolje pohvaliti in kdaj kaznovati? Kako je pohvala povezana s pozornostjo? Kako lahko pomagamo otroku s spodbudo? Vse to smo obravnavali na konkretnih primerih reševali na treningu starševstva.

Kako služba vpliva na naše zdravje?

04.10.2019

Kolikokrat se vprašamo: "Kako službe vpliva na naše zdravje?", "Kako prepoznamo znake, da služba skrivaj škodi našemu zdravju? ","Kako odpor do službe vpliva na naše zdravje?" Na vsa ta in podobna vprašanja smo odgovarjali na včerajšnji delavnici.

Jesenska krepitev imunskega sistema

03.10.2019

Včeraj smo v okviru Zdravega življenjskega sloga izvedli delavnico "Jesenka krepitev imunskega sistema" v kateri smo se skupaj z udeleženci strinjali, da je imunski sistem potrebno krepiti še preden pride do padca temperatur in oslabitve imunskega sistema.

Moč misli

26.09.2019

V torek smo v okviru Centra za družine HARMONIJA, izvedli predavanje ravno v smeri razumevanja skrivnosti, kako lahko sami kreiramo svoj tok dneva kot tudi lastno prihodnost.

Velenje praznuje

23.09.2019

V sklopu sobotnega dogodka "Velenje se predstavi in tek očkov" se je poleg ostalih aktivnih društev v lokalnem okolju, predstavilo tudi društvo NOVUS.

Medsebojni odnosi

17.09.2019

Center za družine HARMONIJA, je v torek pripravil tematsko predavanje z naslovom MEDSEBOJNI ODNOSI. Zbralo se nas je lepo število ljudi, predvsem tistih, ki iščemo v sebi odgovore na naše čutenje, strahove ali da bi razumeli kaj nam prepričuje biti v popolni harmoniji sami sabo.

Promocija Centra za družine Harmonija na Pikinem festivalu

16.09.2019

V petek smo zaposlene Centra za družino Harmonijo promocijsko obiskale 30. Pikin festival Velenje. Bilo je zelo zabavno, igrivo in pikasto.

Čustvena navezanost v družini

13.09.2019

Včeraj smo v Centru za družine Harmonija izvedli delavnico z naslovom Čustvena navezanost v družini smo govorili o tem, kako se zaščititi pred ljudmi, ki nas povsem izčrpajo, kako jih prepoznati ter pravočasno obvarovati samega sebe ter svoje bližnje.