Utrinki iz preteklih dogodkov

Igranje minigolfa

20.09.2018

Lep četrtek so udeleženci, ki so vključeni v »Razvoj in izvajanje dolgih programov socialne aktivacije ter opolnomočenje oseb za lažji vstop na trg dela« izkoristili za igranje minigolfa. Igrišče se nahaja v neposredni bližini Velenjskega jezera.

Pogovorna delavnica "Kdaj otroke ignorirati?"

20.09.2018

V sklopu odgovornega in senzibilnega starševstva smo se pogovarjali, kdaj naj otroke ignoriramo. Katere so tiste vedenjske tegobe otrok, da dosežemo več, če jih ne vidimo in ne slišimo?

Predavanje "10 začetnih korakov za zdrav življenjski slog"

19.09.2018

V okviru zdravega življenjskega sloga smo v sredo, 19. 9. 2018, izvedli predavanje "10 začetnih korakov za zdrav življenjski slog". Spoznali smo, da je že 21 dni dovolj, da nam pride določena navada v kri in da je potrebno začeti z majhnimi spremembami, da lahko dosežemo velike cilje.

Čebelarstvo

19.09.2018

Darinka, ki je vključena v projekt »Razvoj in izvajanje dolgih programov socialne aktivacije ter opolnomočenje oseb za lažji vstop na trg dela« nam je predstavila čudežno življenje čebel in nas seznanila s čebelarjenjem.

Trening starševstva "Čustvena inteligenca v vzgoji"

18.09.2018

Na treningu starševstva smo tokrat govorili o čustveni inteligenci v vzgoji. Kaj sploh je čustvena inteligenca? Na konkretnih primerih smo predstavili vse modele čustvene inteligence po knjigi Korrela Kanoya, "Čustvena inteligenca pri otrocih."

Predstavitev Centra za samostojno učenje Nazarje

17.09.2018

Pridružila se nam je ga. Vesna Elsner ter udeležencem nove skupine, ki so vključeni v projekt »Razvoj in izvajanje dolgih programov socialne aktivacije ter opolnomočenje oseb za lažji vstop na trg dela«. predstavila Center za samostojno učenje Nazarje.

Sprehod na Jakca

13.09.2018

Udeleženci, ki so vključeni v projekt »Razvoj in izvajanje dolgih programov socialne aktivacije ter opolnomočenje oseb za lažji vstop na trg dela«, so se podali na Sv. Jakob, po domače Jakec, nad Podkrajem pri Velenju.

Delavnica izdelovanja mil

13.09.2018

Živimo v svetu, kjer obstaja neskončna vrsta različnih mil. Nekaj čisto drugega, pa je izdelati svoje milo. V tem so se preizkusili udeleženci, ki so vključeni v projekt »Razvoj in izvajanje dolgih programov socialne aktivacije ter opolnomočenje oseb za lažji vstop na trg dela«.

Predavanje "Kruh je modrost ali norost?"

12.09.2018

Na delavnici za zdrav življenjski slog smo se v sredo, 12. 9. 2018 spraševali, ali je kruh modrost ali norost. Ana Dobnik, mag. klinične dietetike, je povedala, kako predelana je pšenica in kako strupen je gluten. Ugotovili smo, da je zagotovo najbolj zdrav domači kruh, v katerega vemo, kaj damo.

Obisk CPU Velenje

12.09.2018

Udeleženci, ki so vključeni v projekt »Razvoj in izvajanje dolgih programov socialne aktivacije ter opolnomočenje oseb za lažji vstop na trg dela« so obiskali Center ponovne uporabe Velenje.