Utrinki iz preteklih dogodkov

Pogovorna delavnica "Krmarjenje med partnerstvom in starševstvom"

24.05.2018

V četrtek, 24. maja 2018, smo na pogovorni delavnici "krmarili med partnerstvom in starševstvom" in tudi med ostalimi obveznostmi. Ladjice, ki smo jih izdelali, ponazarjajo naše partnersko in družinsko življenje, saj včasih plujemo tudi po razburkanem morju.

Na sprehodu s stanovalci Doma za varstvo odraslih

24.05.2018

Udeleženci, ki so vključeni v projekt »Razvoj in izvajanje dolgih programov socialne aktivacije ter opolnomočenje oseb za lažji vstop na trg dela« so tokrat priskočili na pomoč Domu za varstvo odraslih Velenje in na sprehod peljali nekaj stanovalcev, ki so na invalidskih vozičkih.

Zdrav življenjski slog "Reiki kot oblika energetskega zdravljenja"

23.05.2018

Na delavnici za zdrav življenjski slog smo v sredo, 23. maja 2018, govorili o najenostavnejši in starodavni metodi naravnega zdravljenja. REIKI je oblika energetskega zdravljenja, ki v nas ponovno vzpostavlja notranje ravnovesje.

Na delovnem obisku na domačiji Koki

22.05.2018

Kaj imajo skupnega narava, živali, dobrodelnost in čudovito preživet dan? Odgovor: Socialna aktivacija na Domačija Koki.

Ogled razstave Tomaža Lundra

18.05.2018

V Galeriji Velenje so se udeleženci, ki so vključeni v projekt »Razvoj in izvajanje dolgih programov socialne aktivacije ter opolnomočenje oseb za lažji vstop na trg dela« udeležili fotografske razstave fotografa Tomaža Lundra - Oči in sanje, po kateri jih je popeljala ga. Kornelija Križnič. Po ogledu razstave je sledila zanimiva ustvarjalna delavnica z Arpadom Šalamonom.

Trening starševstva: "Zakaj nas otroci ne slišijo?"

17.05.2018

V četrtek, 17. maja 2018, smo na Centru za družine Harmonija pripravili trening starševstva "Zakaj nas otroci ne slišijo?" Za otroke lahko veliko naredimo, da si zanje vzamemo čas in smo umirjeni, ko nas preizkušajo.

Delavnica polstenja v Hiša Sadeži družbe Žalec

15.05.2018

Veste, kaj je polstenje ali filcanje volne? Udeleženci, ki so vključeni v projekt »Razvoj in izvajanje dolgih programov socialne aktivacije ter opolnomočenje oseb za lažji vstop na trg dela« so se s to tehniko spoznali na delavnici polstenja v Hiša Sadeži družbe Žalec.

Pogovorna delavnica "Postavimo otrokom meje"

15.05.2018

Kdaj je potrebno otrokom določiti meje in zakaj? Česa se je dobro držati? Kdaj so naše zahteve realne? Pomemben je zgled staršev in enotno mnenje staršev.

Naš urbani vrtiček

11.05.2018

V sklopu projekta »Razvoj in izvajanje dolgih programov socialne aktivacije ter opolnomočenje oseb za lažji vstop na trg dela« so udeleženci izdelali svoj urbani vrtiček.

Spoznavanje čarov indijske kuhinje

10.05.2018

Indijska kuhinja je zelo samosvoja in ni podobna prav nobeni drugi svetovni kuhinji. Udeleženci, ki so vključeni v projekt »Razvoj in izvajanje dolgih programov socialne aktivacije ter opolnomočenje oseb za lažji vstop na trg dela« so obiskali Hišo Sadeži družbe Žalec, kjer so se preizkusili v pripravi indijskih jedi.