Utrinki iz preteklih dogodkov

Hiša sadežev Žalec in program Canva

24.05.2019

Nič ni boljšega kot to, da si znamo sami izdelati promocijski material! Mi ga znamo! Svoje znanje nam je v Hiši sadežev v Žalcu predala super predavateljica Biserka Kisič.

Grilova domačija

22.05.2019

Obiskali smo Grilovo domačijo. Iz Velenja je to lep sprehod in je tako pogosto obiskana tudi s strani učencev vseh OŠ Velenje.

Kako se izogniti konfliktom v družini

22.05.2019

Konflikt ni a priori nekaj slabega. Razdiralen je namreč samo v primerih, ko se z njim ne znamo spopasti oz. izberemo pri reševanju le-tega napačno obliko komunikacije.

Risanje mandal

17.05.2019

Risanje mandal sprošča naš um. Če ne meditiramo in se želimo samo umiriti, je dovolj že če si vzamemo nekaj minut zase in se posvetimo barvanju že izrisane mandale. Ni težko, poskusite tudi vi!

Pogovorna delavnica o pozitivnem razmišljanju

16.05.2019

Na pogovorni delavnici "Razvoj pozitivnega družinskega mišljenja.", smo se pogovarjali v smeri kako nevtralizirati naše negativne misli ter kako lahko po korakih prihajamo iz pesimističnega razmišljanja v optimistično razmišljanje.

Doživljanje menstruacije

15.05.2019

Ste vedeli, da je Aristotel žensko opisal kot ponesrečenega moškega? Ali pa, da je v osemnajstem stoletju prihod zgodnje prve menstruacije veljal za odraz prevlažnega stanovanja, revščine in pretirane obsedenosti z branjem romanov? Skozi predavanje smo spoznali, da menstruacija ni nekaj, kar je ženski lastnega, temveč se nanjo lepijo kulturno zgodovinski koncepti.

Kako vzpostaviti harmoničen odnos v partnerstvu?

14.05.2019

Tekom predavanja na tematiko " Prinesimo mir v naše družinsko življenje" smo ozavestili našo lastno matrico odnosov, kdaj ti priučeni vzorci zajeti v naši podzavesti nekoč vplivajo na naša nezavedna dejanja in kako jih zaznati.

Zdravo delovno okolje

09.05.2019

Danes smo se z uporabniki pogovarjali o zdravem delovnem okolju in idealnem delovnem mestu. Katere so najbolj primerne temperature na delovnem mestu? Kaj je obvezna oprema na posameznem delovnem mestu? Kaj bi si vi želeli spremeniti na vašem delovnem mestu? Kakšno je vaše idealno delovno okolje? Na vsa ta in še na mnoga druga vprašanja smo skupaj iskali odgovore.

5 sekund do dobrega dne v družini

08.05.2019

Na tokratnem srečanju smo si od blizu pogledali koncept Mel Robbins, ki je sama sebe dobesedno - kakor Nasino raketo - izstrelila v akcijo in postala aktivna snovalka svojega lastnega življenja. Nam eno samo preprosto pravilo resnično lahko spremeni realnost?

Dan odprtih vrat Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo

03.05.2019

V petek 3. maja, je imel Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo - IHPS in vrt zdravilnih rastlin v Žalcu, dan odprtih vrat. Tako smo izkoristili ponujeno priložnost in si ta dan ogledali njihov zelo pester vrt zelišč ter kasneje poslušali organizirano predavanje različnih predavateljev.