Utrinki iz preteklih dogodkov

Počitniško varstvo za otroke 2. termin

27.07.2020

Počitnice so čas, ko pri nas glavno pobudo prevzamejo otroci! Tudi tokrat smo se imeli odlično...

Udeleženci programa Socialna aktivacija spoznavajo delovna mesta v lokalnem okolju

17.07.2020

Vsebine programa Socialne aktivacije II. skupine dopolnjujemo z različnimi področji ter se povezujemo s strokovnjaki, kateri s svojimi predavanji in predstavitvami veliko doprinesejo v naše učilnice.

Dobrodošli udeleženci 2. skupine projekta Socialna aktivacija "AS - Aktiviraj Se!"

02.07.2020

Pričeli smo s 1. modulom - 2. skupine projekta Socialna aktivacija "AS - Aktiviraj SE!"

Zaključek 1. skupine programa Socialne aktivacije

24.06.2020

Poslovili smo se od 1. skupine programa Socialne aktivacije. Ob zaključku programa se nam je pridružila še direktorica društva Novus, dr. Selma Filipančič Jenko, ki je udeležencem za popotnico podala mnogo lepih spodbudnih besed ter gospa Edita Kos Martinšek, kateri gre zahvala, da smo z njeno pomočjo v sklopu projektne naloge izdelali čudovite glinene izdelke.

Zaključevanje programa Socialne aktivacije

12.06.2020

Program 1. skupine Socialne aktivacije se počasi steka. Potekajo zadnja druženja, pripravljamo se na zaključek z vsemi ki sooblikujejo program.

Zaposlitvena rehabilitacija

09.06.2020

Najpomembnejši cilj zaposlitvene rehabilitacije je invalidom nuditi ustrezno individualno pomoč, da bodo prepoznali svoje sposobnosti, aktivno sodelovali pri načrtovanju reševanja svojega problema s ciljem ohranitve zaposlitve ali pridobitve nove zaposlitve.

Kreativna delavnica v sklopu programa Socialne aktivacije

29.05.2020

Vzeti si čas za kreativnost pomeni, dati prostor in priložnost, da se izrazijo besede, čustva, misli, želje in hrepenenja. Z našimi udeleženci smo ustvarjali, se skozi ideje povezovali in nastali so čudoviti izdelki.

Izvajanje delovnih aktivnosti v programu Socialne aktivacije

27.05.2020

Pomemben del projekta Socialne aktivacije »AS – Aktiviraj Se!« so delovne aktivnosti. Delovne aktivnosti predstavljajo potencialno enostaven vstop v delovno okolje, ki udeležencem omogoča učenje skozi delo ter jim nudi, da pridobijo realen odnos do svoje produktivnosti, učinkovitosti in kariernih ambicij.

Nadaljevanje programa Socialna Aktivacija Velenje

25.05.2020

Z velikim veseljem sporočamo, da nadaljujemo z izvajanjem aktivnosti v okviru programa Socialne aktivacije Velenje! Z udeleženci bomo nadaljevali tekoče vsebine programa ter se ob tem zavedali pomena naših vrednot, ko medosebni odnosi, kot vrednota prihajajo v ospredje.

Umetnost sprejemanja in dajanja

21.05.2020

Včeraj smo izvedli Zoom delavnico z naslovom "Umetnost sprejemanja in dajanja". Ugotovili smo, da skozi izražanje medsebojne ljubezni vedno dajemo in hkrati sprejemamo. Takrat teče energija dajanja in sprejemanja v obliki osmice. Starši v brezpogojni ljubezni skrbijo za rast in razvoj otroka in ne pričakujejo ničesar v zameno. Kaj pa vi? Ste kdaj poslušali starše reči: "Nič nisi hvaležen za vse kar ti dajem" ali pa "Dokler boš pod mojo streho boš delal tako kot jaz rečem".