Utrinki iz preteklih dogodkov

Trening starševstva "Kaj storiti, če vas otroci izsiljujejo?"

12.07.2018

Na treningu starševstva smo se v četrtek, 12. julija 2018, spraševali "Kaj storiti, če vas otroci izsiljujejo?" Najpomembneje je, da ostanete mirni in odločno postavite zdrave meje, pri katerih morate vztrajati.

Obisk Velenjskega gradu

12.07.2018

Velenjski grad je eden najlepše ohranjenih gradov v Sloveniji. Muzej Velenje je udeležencem, ki so vključeni v projekt »Razvoj in izvajanje dolgih programov socialne aktivacije ter opolnomočenje oseb za lažji vstop na trg dela«, omogočil ogled gradu.

Predavanje "Dober odnos med staršem in otrokom"

10.07.2018

Ključno za dober odnos med staršem in otrokom je ljubezen, ki jo starši čutijo in izkazujejo otroku. Starša morata biti tudi dosledna pri pravilih, morata pa prisluhniti otroku in se z njim pogovarjati.

Poletne počitnice 2018, 2. termin

09.07.2018

Aktivnosti med poletnimi počitnicami smo na Društvu Novus nadaljevali tudi v 2. tednu, v terminu od 2. do 6. julija 2018

Po poteh našega mesta

05.07.2018

Lep četrtkov dopoldan so udeleženci, ki so vključeni v projekt »Razvoj in izvajanje dolgih programov socialne aktivacije ter opolnomočenje oseb za lažji vstop na trg dela«, izkoristili za daljši sprehod v naravi. Najprej so obiskali grad Šalek, nato pa še ruševine gradu Eckenstein.

Ustvarjalna delavnica: vrtnice iz krep papirja

04.07.2018

Vrtnice so simbol lepote in ljubezni. Udeleženci, ki so vključeni v projekt »Razvoj in izvajanje dolgih programov socialne aktivacije ter opolnomočenje oseb za lažji vstop na trg dela« so tokrat izdelovali takšne, ki ne ovenijo - iz krep papirja.

1. termin poletnih počitnic 2018

02.07.2018

Juhej, poletne počitnice so se pričele, s poletnimi aktivnostmi za otroke pa smo pričeli tudi na Centru za družine Harmonija.

Potopisno predavanje o Benetkah

26.06.2018

Udeleženci, ki so vključeni v projekt »Razvoj in izvajanje dolgih programov socialne aktivacije ter opolnomočenje oseb za lažji vstop na trg dela« so bili na potopisnem predavanju o Benetkah, ki ga je organiziral Večgeneracijski center Planet generacij.

Trening starševstva "Pozornost, spodbuda, pohvala in nagrada"

21.06.2018

Na treningu starševstva "Pozornost, spodbuda, pohvala in nagrada smo govorili o tem, ali lahko pohvale otroka razvadijo. Ali moramo pohvalo prihraniti za posebne dosežke ali je prav, da pohvalimo vsakršno lepo vedenje? Pomembno, da otrok ve in razume, zakaj smo ga pohvalili.

Zdrav življenjski slog "Madero terapija: terapija z valčki"

20.06.2018

Madero terapija je terapija z lesenimi valčki. Izvaja se za sprostitvene, terapevtske in lepotne namene.