Utrinki iz preteklih dogodkov

Socialna aktivacija pri delodajalcih

13.11.2019

Udeleženci, ki so vključeni v projekt »Razvoj in izvajanje programov socialne aktivacije ter opolnomočenje oseb za lažji vstop na trg dela, aktivno spoznavajo potencialne delodajalce, v lokalnem okolju.

Obisk Območno obrtne - podjetniške zbornice

12.11.2019

Tokrat smo bili zelo lepo sprejeti na ogledu Območno obrtno-podjetniške zbornice Velenje (OOZ Velenje).

Sem to kar sem

11.11.2019

Skozi predavanje Centra za družino HARMONIJA na tematiko "SEM TO KAR SEM" smo si danes vzeli čas za razmislek, kako dejansko samo biti.

Socialna aktivacija na terenu

08.11.2019

Na ogled smo se podali k Dolejši modni gumbi! Njihova tradicija, ki traja že več kot 20 let in sledi viziji izdelovanja posebnih in edinstvenih gumbov, nas je navdušila!

Pričetek programa Socialna aktivacija "AS - Aktiviraj se!"

05.11.2019

Veselo sporočamo, da so prvi dnevi novega programa Socialne aktivacije že za nami. Preko spoznavnih iger in skupinskega druženja, smo skupaj ustvarili prijetno sproščeno atmosfero.

Aktivne jesenske počitnice za otroke

30.10.2019

Letošnja tema Aktivnih jesenskih počitnic za otroke je bila "Poklici". Tudi mi smo se preizkusili v nekaterih izmed teh. Bili smo steklarji, tesarji, umetniki, slikarji, arhitekti, sodniki ... S pomočjo ustvarjalnih delavnic smo te poklice pobližje spoznali, čeprav ima vsak izmed otrok že izbran svoj t.i. "Sanjski poklic".

Soočanje z izgubo bližnjih

28.10.2019

Bližajo se prazniki namenjeni spominu na tiste osebe, ki so že odšle iz sveta živih. Tako smo v četrtek v centru za družine Harmonija, izvedli tematsko predavanje "Soočanje z izgubo bližnjih".

Vzgoja otrok v sodobnem svetu

18.10.2019

Vzgoja otrok se je v zadnjih tridesetih letih izredno spremenila. Nekoč smo imeli bolj sproščeno otroštvo in smo se po pouku lahko odšli igrat na igrišče, danes pa je za otroke veliko bolj pomembno igranje igric na telefonih in računalnikih kot druženje s prijatelji.

Ali je naravno res zdravo?

17.10.2019

Včeraj smo v okviru zdravega življenjskega sloga izvedli delavnico "Ali je naravno res zdravo?". Prišlo smo do zaključka, da ljudje vedno bolj hrepenimo po ekološko pridelani hrani . Ali zaupamo znakoma BIO in EKO? Kje kupujemo hrano? Na tržnicah, v trgovini ali direktno na kmetijah ? Koliko svežega sadja in zelenjave pojemo na dan v primerjavi z ostalimi živili?

Kako razumeti svojega otroka

11.10.2019

Center za družine HARMONIJA, je včeraj pripravil pogovorno delavnico z naslovom " Kako razumeti svojega otroka ?" Pogovor je tekel v smeri razumevanja otroških stisk, kako jih pravočasno zaznati in otroku ponuditi oporo.