Utrinki iz preteklih dogodkov

"Brezglutenska prehrana" - Delavnica za zdrav življenjski slog

06.12.2017

V sredo, 6.12.2017 smo v Centru za družine Harmonija izvedli aktualno predavanje z naslovom »Brezglutenska prehrana«. O glutenu se veliko piše in govori, toda kaj sploh je gluten, kaj pomeni preobčutljivost na gluten in v katerih živil vse se nahaja?

Ustvarjalna delavnica za otroke in družine - "Ježki"

27.11.2017

Naše petkovo druženje je potekalo v zelo ustvarjalnem duhu. Lotili smo se izdelovanja prikupnih ježkov. Čeprav so bile naše roke umazane, je bilo gnetenje prav sproščujoče.

"Ali so maščobe zdrave?" - Delavnica za zdrav življenjski slog

22.11.2017

Na kaj najprej pomislite ob besedici maščobe? Navadno veljajo za nezdrave in mit, da se jim je potrebno v prehrani čim bolj izogniti še vedno velja. Toda ali so resnično tako nezdrave?

Treningi starševstva: "Tehnike sproščanja"

16.11.2017

V četrtek, 16.11.2017 smo ob 11. uri izvedli delavnico z naslovom »Tehnike sproščanja«. Delavnica je bila praktično naravnana, tako da so vsi prisotni novo naučeni tehniki tudi preizkusili. Koliko bodo udeleženci v prihodnje izvajali tehniki pa je prepuščeno njim samim. Potrebno se je zavedati, da je za uspeh katerekoli tehnike potreben čas in vztrajnost!

"Pobeg pred notranjimi občutki" - Delavnica za zdrav življenjski slog

08.11.2017

V sredo, 8. 11.2017, smo v Centru za družine Harmonija v sklopu delavnic »Zdravega življenjskega sloga« organizirali zanimivo delavnico na temo »Pobeg pred notranjimi občutki«.

Ustvarjalna delavnica za otroke in družine - "Halloween"

30.10.2017

Težko smo pričakovali najbolj strašljiv dan v letu, zato smo ponedeljek, 30.10.2017 obeležili z ustvarjanjem zanimivih čarovnic. Izdelali smo »strašne a prijazne« čarovnice, ki ne smejo manjkati za praznični Halloween.

"Zdravilne lastnosti čokolade" - Delavnica za zdrav življenjski slog

24.10.2017

V centru za družine Harmonija smo izvedli "sladkosnedno" delavnico o zdravilnih lastnostih čokolade. Med drugim smo izvedeli, da je temna čokolada zaradi velikega deleža kakava, prava zakladnica flavonoidov, ki delujejo kot antioksidanti, ki preprečujejo nastanek raka in drugih kroničnih bolezni.

Ustvarjalna delavnica za otroke in družine - "Pisana jesenska drevesa"

12.10.2017

Ker je jesen v polnem teku smo se odločili izdelati jesensko drevo pisanih barv. Oglejte si nekaj utrinkov.

Delavnica - "Priprava zdravih napitkov"

11.10.2017

Smoothie za zajtrk ali malico, smoothie za vitkejšo postavo ali za več energije... Okusni sveže pripravljeni napitki iz mešalnika se vedno priležejo.

"Odvisnost od sladkorja! Ali resnično obstaja?" - Delavnica za zdrav življenjski slog

04.10.2017

Včeraj smo v prostorih Centra za družine Harmonija izvedli zanimivo delavnico z naslovom "Odvisnost od sladkorja! Ali resnično obstaja?" Da vzpostavimo zdrav odnos do sladkorja, moramo najprej razumeti, zakaj pravzaprav posegamo po sladkih stvareh. Zelo pomembno je, da si vzamemo čas in poskušamo ugotoviti, zakaj nam tako zelo prija sladko.