Utrinki iz preteklih dogodkov

Sladkorna bolezen

15.10.2020

Danes je v našem Centru potekalo predavanje o sladkorni bolezni. - Koliko vemo o sladkorni bolezni? - Kaj je sladkorna bolezen? Sladkorna bolezen je bolezen, ko se nivo krvnega sladkorja dvigne nad normalo, razlogi pa so seveda različni. - Katere vrste sladkornih bolezni poznamo? Poznamo sladkorno bolezen tipa 1, sladkorna bolezen tipa 2 (to ima kar 90 % obolelih) in nosečniška sladkorna bolezen. - Ali ste vedeli, da zaradi svoje pogostosti, zahtevne in kompleksne obravnave sladkorna bolezen predstavlja velik zdravstveni problem ter izziv za vse nas? Vsem udeležencem smo tudi izmerili nivo sladkorja v krvi in vsi so ga imeli v mejah normale. Bravo

Kako se soočiti z našimi strahovi

13.10.2020

V Centru za družine Harmonija smo tokrat govorili o naših strahovih ter tehnikah, kako jih premagati.

Čebele onkraj opraševanja

12.10.2020

V našem Centru za družine se je pretekli teden v okviru zdravega življenjskega sloga odvilo predavanje o pomenu čebel za naše zdravje. Na predavanju so udeleženci spoznali naslednje čebelje izdelke in pripomočke, ki jih uporabljamo pri čebelarstvu: - med, - vosek, - propolis, - matični mleček, - satje, - napajalnik.

VšečKAM in GREM - Karierni center za mlade - Petra Škarja

12.10.2020

Z dijaki Gimnazije Velenje smo spoznavali področje podjetništva in podjetniške kreativnosti.

VšečKAM in GREM - Karierni center za mlade - Karierno načrtovanje z raziskovanjem in spoznavanjem poklicev

07.10.2020

Na Osnovni šoli Ravne na Koroškem smo spoznavali poklice, odkrivali naše interese ter raziskovali poklice prihodnosti!

VšečKAM in GREM - Karierni center za mlade - Odkrivanje področja kompetenc in izdelave portfolije

02.10.2020

Danes smo gledali v prihodnost! V sodelovanju z dijaki Šolskega centra Slovenske Konjice, smo tokrat odkrivali področja kompetenc ter izdelav portfolijev.

Ustvarjanje izdelkov iz gline

02.10.2020

Ustvarjalni projekt - USTVARJANJE IZDELKOV IZ GLINE, je te dni ravno zaključen. Izdelki, ki so nastali skupaj pod vodstvom mentorice Edite Kos Martinšek, so nas resnično lepo navdušili. Mnogi udeleženci so tekom ustvarjanja izdelkov iz gline spoznali svoje skrite ustvarjalne zmožnosti.

VšečKAM in GREM - Karierni center za mlade - Življenjska odličnost v karieri - čuječnost

24.09.2020

Z dijaki 2. in 3. letnika Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje smo raziskovali in prakticirali področje čuječnosti.

VšečKAM in GREM - Karierni center za mlade - 'Si upaš? - bodi podjeten'

22.09.2020

Dijaki Gimnazije Velenje so se danes udeležili karierne delavnice "Si upaš? - bodi podjeten", predavateljice, popotnice, motivatorke in podjetnice Petre Škarja.