Obvestila za odrasle

Pogovorna delavnica "Starši, pustite otroku odrasti"

31.07.2018

V otroški dobi je povsem pričakovano, da starši skrbijo in s tem urejajo otrokovo življenje na praktično vseh področjih. V mladostniški, odraščajoči dobi se skrb na številnih področjih zmanjša. V odrasli dobi pa se skrb staršev za lastne otroke, kot so jo poznali do takrat, povsem spremeni.

Zdrav življenjski slog "Čokolada: hrana za dušo in telo"

25.07.2018

Tudi čokolada je lahko zdrava, če je narejena, iz telesu, prijaznih sestavin. V predavanju bomo spoznali te sestavine, se naučili prepoznati pravo zdravo čokolado ter opredelili zdravilne učinke na telo.

Zdrav življenjski slog "Zdrave življenjske navade za zdravo telesno težo"

18.07.2018

Kako življenjske navade vplivajo na našo telesno težo? Smo dovolj motivirani, da se zdravo prehranjujemo? Kakšen je primeren ritem prehranjevanja? Vabljeni na brezplačno pogovorno delavnico.

Trening starševstva "Kaj storiti, če vas otroci izsiljujejo?"

12.07.2018

Mnogi starši se sprašujejo, kako naj ravnajo v primeru, ko jih otrok čustveno izsiljuje. Najpomembneje je, da ostanejo mirni in odločno postavijo zdrave meje, pri katerih morajo vztrajati brez jeznih in nestrpnih odzivov. Najpogostejše napake staršev so, da na čustveni pritisk odgovorijo enako, v smislu “če se tako vedeš, je mamica žalostna, takega te nimam rada…”, kar le stopnjuje agresijo.

Predavanje "Dober odnos med staršem in otrokom"

10.07.2018

Starši moramo otrokom dajati dober zgled in pred otroci nastopiti enotno. Zelo pomembno je v družini izražanje čustev, saj le tako družina lahko deluje enotno in pozna občutke drug drugega. Če je dovolj ljubezni in hkrati discipline ter odgovornosti, potem je to odličen napotek za dober odnos.

Trening starševstva: Pozornost, spodbuda, pohvala in nagrada"

21.06.2018

Starši pogosto spregledajo pomen pohvale in drugih socialnih nagrad in so prepričani, da je pohvala rezervirana za izredno lepo vedenje. Pa je res temu tako? Veste, kdaj in kako je otroke najbolje pohvaliti? Kako je pohvala povezana s pozornostjo? Kako lahko pomagamo otroku s spodbudo?

Zdrav življenjski slog "Madero terapija: terapija z valčki"

20.06.2018

Madero terapija je posebna tehnika masaže za odpravo celulita in preoblikovanje telesa z lesenimi pripomočki. Na delavnici boste spoznali, kako se pravilno izvaja.

Neformalno druženje "Spomin"

19.06.2018

Igra Spomin je didaktična igra, v kateri moramo poiskati kartice z enako sliko. Zmaga tista oseba, ki odkrije največ parov. Vabljeni na brezplačno druženje.

Zdrav življenjski slog "Vpliv stresa na okolje"

18.06.2018

Malo stresa je za življenje neobhodno potrebno, ker psiha in telo potrebujeta nekaj napetosti, da je človek sploh lahko dejaven. Problem pa se pojavi, če je stresnih situacij preveč, kar lahko povzroči stanje prekomernega stresa.

Zdrav življenjski slog "Z barvami do boljšega počutja"

15.06.2018

Za zdrav življenjski slog je pomembno, da imamo na krožniku pisano paleto hrane, saj različne barve sadja in zelenjave različno vplivajo na naše telo.