PROJEKT MLADIH ZA DOSEGO CILJEV IZ LOKALNEGA PROGRAMA RAZVOJA DELOVANJA MLADIH V MESTNI OBČINI VELENJE V LETU 2018

PROJEKT: POSLOVNI BONTON ZA MLADE

Mestna občina Velenje  (MOV) v letu 2018 sofinancira projekte mladih za dosego ciljev iz Lokalnega programa razvoja delovanja mladih v Mestni občini Velenje. V sklopu tega se na sedežu Društva NOVUS izvaja projekt Poslovni bonton za mlade.

Delavnica Poslovni bonton za mlade

Spodbuda za nastanek projekta je opažanje, da se mladi večkrat počutijo nelagodno, ko pride do razgovora za delo ali prvega delovnega mesta, ker zaradi hitrega razvoja socialnih omrežij in vedno manjšega osebnega komuniciranja niso sigurni, kako delovati v določenih situacijah in ne obvladajo osebne komunikacije. Naš namen je razviti veščine mladih, da bodo na trg dela stopali z zaupanjem vase, znanjem, učinkovitostjo, spoštovanjem, milostjo in razumevanjem do drugih, kar bo prineslo uspeh tako njim kot tudi organizacijam samim. Osredotočili se bomo na: splošna načela poslovnega bontona, bonton na razgovoru in bonton na delovnem mestu, tehno bonton, velik poudarek pa bomo dali raznolikosti in večkulturnemu bontonu. Skozi predavanja bomo za aplikacijo znanja skrbeli s stalnim povezovanjem teorije s prakso in predvsem z igro vlog, kjer bodo udeleženci postavljeni v določene situacije, z namenom, da bodo s pridobljenimi izkušnjami znali v resničnem življenju suvereno in primerno ravnati.

Uporabniki projekta:

Prvotno so to brezposelni mladi, ki so v fazi iskanja zaposlitve, a tudi tisti, ki so prvo službo že nastopili in potrebujejo dodatna znanja na področju poslovnega bontona.

Cilji projekta:

- učenje, usposabljanje in večanje kompetenc mladih na področju poslovnega bontona;

- lajšanje mladim vstop na trg dela;

- krepitev primerne občutljivosti mladih za medosebne in kulturne razlike;

- izpeljava učinkovitih in zanimivih delavnic, ki bodo temeljile na igranju vlog in aktivni udeležbi.

Termine delavnic lahko spremljate na: http://www.drustvo-novus.com/aktualno/za-odrasle

PROJEKT: PREDSTAVITEV POKLICEV

MOV v letu 2018 sofinancira projekte mladih za dosego ciljev iz Lokalnega programa razvoja delovanja mladih v Mestni občini Velenje. V sklopu tega se na sedežu Društva NOVUS izvaja projekt Predstavitev poklicev.

Delavnica Predstavitev poklicev

Za mnoge mlade pripadnike družbe je izbira poklica izredno težka naloga. Mnogim se zalomi pri izbiri poklica, ker sebe, svojih želja in širokega nabora poklicev ne poznajo dovolj dobro. Naš glavni namen je organizirati delavnice in predavanja za mlade, da bi premostili problem premajhne ozaveščenosti in mladim olajšali prehod na novo stopnjo življenja. Zavedamo se, da zgolj informiranje o poklicih ni dovolj, zato je Projekt »Predstavitev poklicev« inovativno zasnovan, saj vključuje tako informiranost kot tudi usmerjanje in podporo izvajalcev projekta na podlagi široko zasnovanega vsebinskega okvira.

Uporabniki projekta:

Dijaki zainteresiranih srednjih šol v lokalnem okolju ter brezposelni mladi, ki potrebujejo bodisi spodbudo bodisi dodatne informacije.

Cilji projekta:

- povečati kompetence mladih pri načrtovanju kariere;

- jih opolnomočiti, da začnejo aktivno razmišljati o sebi in zavestno sprejemati lastne odločitve;

- jih usmeriti, kako bolje spoznati sebe;

- izobraziti o procesu izobraževanja, poklicev, trga dela idr.;

- jih opogumiti za lažji vstop na trg dela.